Tom Veltien Band

nederland

Al op vijf jarige leeftijd begon hij met gitaar spelen. Ongeveer 6 jaar later had hij zijn eerste optreden.

Aan het begin van zijn tiener jaren betrad hij samen met verschillende groot internationale gitaristen het podium. Waaronder met Amerikaans fusion gitarist; Allen Hinds en Engels Bluesgitarist; Danny Giles.

In 2012 ontstond de Tom Veltien Band die werd opgericht door voormalig ‘What’s up Doc’ waarmee ze in 2013 de Delta Stage van blues festival Ribs&Blues mee bereikten. 

Niet veel later heeft hij onder leiding van The Celebration of Music Club een geheel eigen concert gegeven in het Hoftheater te Raalte waar hij werd ondersteund door de top onder de Nederlandse sessie muzikanten waaronder toetsenist/zanger/mondharmonicaspeler Tollak Ollestad, drummer Sietse Huisman, bassist Serge Bredewold, percussionist Martin Verdonk en zanger Lodewijk van Gorp die werden aangevuld door de stevige blazerssectie met Ton Nieuwkamp (Sax), Arjan Stam (Trompet) en Hein Jan van Vilsteren (Trombone). Hier bloeide het succesvolle optreden op het hoofdpodium van Ribs&Blues in 2016 uit op. 

Inmiddels heeft hij onder de naam 'Tom Veltien Band' met verschillende muzikanten opgetreden op diverse festivals als; GitGo Blues Festival, IjsselJazz Gorssel en Blues in Börk waarbij het trio met Dennis Hemstra op basgitaar en Luuk Vulkers op drums het meest recent is.