Two Faces XL

nederland

"Two Faces" (akoestische rock-classics), met Jos Harteveld (zang & gitaar) & Eddie Mulder (zang & gitaar) op vrijdagavond 15 september 2017. 

"Two Faces" is (zoals de naam al doet vermoeden...) een duo dat in de allerkleinste bezetting rock-classics brengt, zonder dat de essentie en oorsprong van de pop-song verloren gaat.

Verrassend is daarom ook hun repertoirekeuze, songs van o.a.: Neil Young, Deep Purple, Tom Petty, Peter Gabriel en zelfs Pink Floyd (hoe kan het ook anders ...).

De eerdergenoemde essentie wordt voorzien van jarenlange, muzikale ervaring. Daarnaast is er veel onderlinge interactie waardoor de muzikale elementen in hun spel nog beter naar voren komen. 

Jos & Eddie halen op deze manier het beste uit zichzelf naar boven en bewijzen daarmee dat een kleine formatie toch compleet, muzikaal en dynamisch kan klinken.

Harteveld en Mulder hebben elkaar ontmoet in het Friese "Pink Floyd Project" in 2005. Sinds die tijd hebben ze ook een duo gevormd. 

Na 2010 zijn ze beiden uit dit PFP vertrokken, om daarna middels de (ondertussen opgeheven) groep Pink Faces de muziek van Pink Floyd in kleinere bezetting te vertolken.

Voor hen is het een geweldige uitdaging om in een kleine bezetting een breed geluid neer te zetten.

Na ruim 10 jaar samenwerking is een sterke en geroutineerde sound ontstaan, waardoor nog steeds nieuwe muzikale wegen en mogelijkheden worden verkend. 

Op de grotere podia heeft Two Faces voorprogramma’s verzorgd voor o.a. Ellen Foley, Fish, Slagerij Van Kampen ,dire straits.