Giethoorn 24

21 & 22 mei 2022

De meesten van u hebben wel eens gezeild in een punter. Velen van u hebben er zelfs mee gezeild in een zeilwedstijd. Maar wie van u heeft ooit 24 uur achter elkaar in een punter gezeild? Waarschijnlijk niemand.

Daar komt dit jaar verandering in. ZV ’t Wiede, het brein achter wedstrijdklassiekers zoals de 'Zeilpunter Teamwedstrijd' en de 'Punter Bonanza' heeft iets nieuws bedacht: Giethoorn 24.

Het idee is simpel: in 24 uur moeten de deelnemende teams proberen om in hun punter zoveel mogelijk rondjes op het Bovenwijde te zeilen. Maar ga het maar eens doen. Hoe zorg je er voor dat je punter het 24 uur achter elkaar zonder problemen volhoudt? Hoe hou je de concentratie vast die nodig is om de concurrentie voor te blijven? Hoe zorg je er voor dat je niet in slaap valt? Hoe krijg je een team bij elkaar met mensen die gek genoeg zijn om midden in de nacht in een punter te zeilen?

Tsja, dat wordt niet makkelijk. Toch denken wij dat er minstens 20 teams met prettig gestoorde mensen op 21 mei aanstaande aan de start zullen verschijnen. Want het belooft een legendarische wedstrijd te worden, met spannende wedstrijdelementen, muziek, gastronomische gerechten en veel spektakel waarvan de organisatie nog niet eens durft te dromen. 

Alle informatie is te vinden op https://www.giethoorn-24.nl/