Folk- & Shantyfestival Giethoorn 2017

23, 24 & 25 juni 2017

Dit weekend het tweede internationale Folk & Shantyfestival Giethoorn. Op zowel vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017. Met 30 Folk&Shanty groepen, die op 15 locaties in Giethoorn gaan optreden! Daarnaast wordt er ook een internationaal Folk&Seasongs Café en een Midsummer Shanty Gala op het Bovenwiede georganiseerd. Tevens zijn er in het dorp diverse open podia & Brugconcerten. Ook is er gedacht aan een nostalgische optocht met Gieters Gevaer met de Gieterse Daansers. Kortom heel veel vertier dit hele weekend in Giethoorn en gratis toegang.

Kijk voor alle informatie en het gehele programma op http://www.shantyfestivalgiethoorn.nl/.

Vrijdagavond: Folk & Seasongscafé

vrijdag 23 juni vanaf 21:00 uur

De start van het Folk- & Shantyfestival in Giethoorn is bij De Fanfare! Vanaf 21:00 uur komen diverse groepen optreden in het Folk & Seasongscafé. Iedereen is welkom om mee te doen. Kijk voor het programma van deze avond op http://www.shantyfestivalgiethoorn.nl/programma-vrijdag-23-juni-2017/.

 

Folk & Seasongscafé

Met vanavond onder andere optredens van Bounding Main uit USA, 2Sheets 2 the Wind uit België, Ashore for a Loaf uit Ierland, Trim Rix and a Doxy uit Liverpool UK en Crossjack uit Oldenburg Duitsland. 


locatie:  De Fanfare

Zaterdagmiddag op de terrassen in Giethoorn

zaterdag 24 juni vanaf 14:00 uur

Het Folk & Shantyfestival gaat nu echt van start. Vijftien groepen treden voor u op op 15 locaties in het waterrijke dorp Giethoorn. Met onder andere Trim Rig and a Doxy uit Liverpool, Rumor di Mare uit Holland, Les Souilles fond de Cale uit Frankrijk, Het Gewone Folk uit Holland, Shepperd Pie en nog veel meer. Voor alle optredens op de zaterdag kijk je hier: http://www.shantyfestivalgiethoorn.nl/zaterdag-2506/

Midsummer Shantygala concert op 't Bovenwiede

zaterdag 24 juni vanaf 19:00 uur

Op zaterdag-avond 24 juni 2017 wordt er op het Bovenwiede een Midsummer Shantygala concert van vele Folk&Shanty Groepen uit de hele wereld georganiseerd. Kijk voor het programma op de zaterdagavond hier: http://www.shantyfestivalgiethoorn.nl/programma-zaterdagavond/.

Optreden diverse groepen op het waterpodium

Diverse optredens van groepen uit het binnen- en buitenland op het prachtige waterpodium in 't Bovenwiede bij Smit's Pavijoen. Met onder andere Scheepsfolk uit Copenhagen, Ashore for al Loaf, CrossJack en 2 Sheets 2 the Wind.

Zondagmiddag op de terrassen in Giethoorn

zondag 25 juni vanaf 14:00 uur

Het Folk & Shantyfestival gaat voor de tweede keer van start; gezellig op de zondagmiddag. Wederom staan vijftien groepen voor u klaar om op vrijftien locaties voor u op te treden. Met vandaag onder andere Dreuge Worst uit Giethoorn, Erin Go Bragh uit Meppel, Shantychor Gronau, Lisdoonvarna uit Giethoorn, Shantkoor Buitenboord en nog veel meer. Voor alle optredens op de zondag kijk je hier: http://www.shantyfestivalgiethoorn.nl/programma-zondag-25-juni-2017/