Bluesfestival Giethoorn 2017

18, 19 & 20 augustus 2017

Dit hele weekend straalt Giethoorn blues, blues en nog eens blues uit. Op vrijdagavond starten we en eindigen op zondagmiddag. 

Onstuimig, vervoer over het water, concert op het Bovenwiede en doorgaan tot in de late uurtjes. Dat is het Bluesfestival in Giethoorn! 

En dit jaar een prachtige combi van jonge bluesgasten met de oude rotten in het vak. Vergeet niet alvast je bandje te bestellen!

Vrijdagavond 18 augustus

vrijdag 18 augustus vanaf 22:00 uur

Even opwarmen op de vrijdagavond met jong & oud én voor jong & oud!

Alternative roots rock

T99 vanaf 22:00 uur

Vanavond de top van de Europese roots scene: T-99 uit Amsterdam. We hebben deze bluesband gespot op Ribs & Blues in Raalte. Ze presenteren vanavond hun mengeling van rauwe psychedelische woestijnrock, blues en rhythm & blues.


locatie:  De Sloothaak

Young energy with an old soul

The Remedy vanaf 22:00 uur

Vanavond in De Grachthof een energieke band met jonge mannen met een oude ziel. Hun repertoire: Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, Jimi Hendrix en de talenten Joe Bonamassa, Julian Sas en Kenny Wayne Shepard. 


locatie:  De Grachthof

Zaterdag 19 augustus

zaterdag 19 augustus vanaf 17:00 uur

Eerst rustig opwarmen met bluesnoten in de namiddag, dan knallen op drijvend podium in 't Bovenwiede om vervolgens de kroegen per boot een bezoekje te brengen! Mis dit niet.

Prijs voor dit festival op zaterdag 

  • Festivalbandje in de voorverkoop € 15,00, nu te bestellen!
  • Festivalbandje op de avond € 17,50

Het bandje geeft je toegang tot alle locaties onderstaande locaties.

Tijdens dit festival kunt u ook overnachten op Camping De Sloothaak. Kijk voor alle informatie onder Arrangementen.

One man street blues

Herbie Blues vanaf 17:00 uur

Samen met zijn schipper vaart HerbieBlues - tussen 17.00 en 19.45 uur - naar alle terrassen van de avondlocaties om iedereen alvast op te warmen voor het hoofdconcert! 

Warming up for tonight

Dave Warmerdam vanaf 17:00 uur

De Dave Warmerdam Band vaart op een boot vanaf 17.00 uur door de grachten van Giethoorn. De band eindigt bij het waterpodium 't Wiede en speelt op de boot vanaf 19.45 het voorprogramma van AJ Plug!

Main concert with AJ Plug!

AJ Plug vanaf 20:15 uur

“Na Harry Muskee en Oscar Benton heeft de Nederblues opnieuw een toptalent voortgebracht: zangeres AJ Plug, een aanwinst voor de Nederblues”, aldus Johan Derksen. En dat vanavond als hoofdact op het waterpodium in 't Bovenwiede!

Feel the traditional blues roots

Dusink Blues vanaf 22:00 uur

Blues Rhytm & Blues Traditional Roots. Zorg er maar voor dat je Dusink Blues zo vaak mogelijk gaat ZIEN, gaat horen en gaat voelen! Vanavond bij Smit's Paviljoen tot middernacht!

33 years of Rock Rollin' Blues

The Juke Joints vanaf 22:00 uur

De Zeeuwse bluesrockers The Juke Joints zetten al 33 jaar de nationale en internationale podia in vuur en vlam. Vanavond rocken deze sterren in De Sloothaak met overduidelijk hun eigen stijl!


locatie:  De Sloothaak

Chicago Blues and more ..

Robert Fossen vanaf 22:00 uur

De stijl en het repertoire van The Robert Fossen Blues Band is gebaseerd op de Chicago Blues, maar de band kan meer! Winnaar van de Dutch Blues Challenge 2012 & 2016.


locatie:  De Grachthof

Authenticity from the fifties

St. Louis Slim vanaf 22:00 uur

St. Louis Slim is doordrenkt met het authentieke geluid van de bluesgiganten uit de jaren vijftig. Deze band staat al 3 jaar in de top 10 van de Dutch Blues Foundation.


locatie:  De Fanfare

Funky blues from the soul

Blue Brew vanaf 22:00 uur

Bij 't Vonder maken een Groninger, een Drent en een Twentenaar Funky Blues from the Soul. Wow wat een drive en wat een funky, jazz en pure blue notes trio!! 


locatie:  't Vonder

Zondagmiddag 20 augustus

zondag 20 augustus vanaf 14:00 uur

Nog even nagenieten op de zondagmiddag!

Traditional jam session

JJ Sharp & Friends vanaf 14:00 uur

Al sinds jaar er dag organiseert Jan J. Scherpenzeel - blueszanger van het eerste uur - de traditionele jamsessie met top blues muzikanten op het terras van de Sloothaak


locatie:  De Sloothaak

Dutch youngest blues sensation

The First Lady vanaf 14:00 uur

Nederlandse jongste bluessensatie! Blues voor ouderen? Het is een misverstand waarmee The First Lady voor eens en altijd afrekent. Vanmiddag om en om met Henhouse Prowlers!


locatie:  De Fanfare

Bluegrass from Chicago USA

Henhouse Prowlers vanaf 15:00 uur

Deze Bluegrass band mag je niet missen. Tijdens hun Europese tour doen ze ook De Fanfare in Giethoorn aan. Vanmiddag om en om met The First Lady.


locatie:  De Fanfare